Sestanek projektne skupine po zaključenem empiričnem delu

Danes se je sestala projektna skupina, da oceni dosedanje opravljeno delo in zastavi nadaljnje korake do dokončanja projekta.

Uspešno smo končali empirični del projekta, svoja poročila bomo predstavili na javnem domačem simpoziju, ki bo organiziran v drugi polovici novembra – vabilo sledi. Zaključki simpozija bodo služili tudi kot osnutek končne monografije projekta oziroma zaključne tematske številke.

S projektom vstopamo v zadnji vsebinski delovni sklop, ki izsledke intersekcijske raziskave izbranih manjšinskih skupin aplicira na širše polje raziskovanja državljanstva kot tistega statusa, ki naj bi vsem zagotavljal polnopravno članstvo v skupnosti ter zastavlja tezo, da zaradi ekonomske krize in krize demokracije na splošno prihaja do širše izključenosti in omejevanja dostopa do učinkujoče prisotnosti v javnosti (če parafraziramo H. Arendt) za vse večji delež državljank in državljanov. Prek analize skupnih mehanizmov izključevanja, ki se ne ustavijo na meji posamezne identitete (izsledki delovnega sklopa 4) bomo poskusili dokazati, da ima nestrpnost, ki se pojavlja v slovenski družbi in širše, enotne izvore, ki so pogosto zamegljeni zaradi raziskovanja diskriminacije posameznih družbenih manjšin v ločenih raziskovalnih področjih, ne pa osvetljeni z vidika širših vprašanj vključenosti ali izključenosti iz državljanskega telesa.

Zastavili smo tudi načrt za organizacijo mednarodnega dogodka spomladi 2021 ter pripravo vseh diseminacijskih gradiv, a več o tem kasneje.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja