Identitete na presečišču kriz

Pri Znanstveni založbi FF je izšla znanstvena monografija z naslovom Identitete na presečišču kriz, ki jo je uredil dr. Roman Kuhar.

Monografija se ukvarja z identitetami v slovenskem prostoru v času aktualnih prelomov in turbolenc. Prvi del monografije naslavlja večinske identitete; najprej evropsko identiteto v času vzpona nacionalizmov, in nato še slovensko nacionalno identiteto v kontekstu gospodarske krize in novih populističnih politik v Evropi in širše. V drugem delu se avtorice in avtorji ukvarjajo z manjšinskimi identitetami – od verskih in etničnih do spolnih in seksualnih – ki jih postavljajo v časovni razpon od vstopa Slovenije v EU do časa gospodarske krize, vzpona populizmov in neokonservativnih politik. V tretjem razdelku so manjšinske identitete postavljene v kontekst kulture, ki je ena od pomembnih elementov izgradnje in ohranjanja identitet.

Prispevke v monografiji so prispevali tudi člani naše projektne skupine, na podlagi svojega temeljnega raziskovalnega dela in nekaterih ugotovitev prvega dela projekta, teoretskih pristopov k vprašanju diskriminacije in družbenega izključevanja.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja