dr. Jasna Podreka

Jasna PodrekaDr. Jasna Podreka je bila od leta 2009 do leta 2013 na Oddelku za Sociologijo, Filozofske fakultete v Ljubljani, zaposlena kot mlada raziskovalka, trenutno pa na istem oddelku deluje kot asistentka in raziskovalka. Na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani je leta 2014 doktorirala na temo Nasilje nad ženskami in intimno partnerski umori žensk v Sloveniji.

Raziskovalna dejavnost: V svojem raziskovalnem delu se ukvarja predvsem z vprašanjem nasilja, pri čemer se osredotoča zlasti na vprašanje družinskega nasilja, intimnopartnerskega nasilja, intimnopartnerskih umorov in femicida. Pridobljeno znanstveno in strokovno znanje na področju nasilja v zasebni sferi širi tudi na področja strokovnih služb v Sloveniji. V zadnjem letu je gostovala na različnih plenarnih predavanjih za izobraževanja policistov, kriminalistov, centrov za socialno delo, nevladnih organizacij in druge zainteresirane javnosti, ki delujejo na področju nasilja v družini. Njena raziskovalna dejavnost pa se razteza tudi na področje žensk v politiki ter spolne diskriminacije na trgu dela. Vključena je bila v različne nacionalne in mednarodne raziskovalne projekte, ki se ukvarjajo z vprašanji sociologije spola, diskriminacije žensk, žensk v politiki ter spolne diskriminacije na trgu dela.

Je tudi članica Slovenskega sociološkega društva ter društva ter Društva za uveljavljanje enakosti in pluralnosti Vita Activa, preko katerega deluje kot članica uredništva spletnega portala spol.si. Angažirana je tudi kot prostovoljka pri Društvu SOS telefon – za zenske in otroke žrtve nasilja, pri katerem opravlja različne dejavnosti povezane z izobraževanjem in senzibiliziranjem širše ter strokovne javnosti na temo nasilja v družini.

Je avtorica in soavtorica različnih znanstvenih in strokovnih del povezanih z vprašanjem nasilja nad ženskami ter položajem žensk na področju trga dela in politike.

SICRIS

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja